Przejdź do głównej zawartości

Blokowanie widoku

Możliwość modyfikacji i blokowania widoku kamery przez operatora CloudStudio podczas rzutów karnych

Funkcja blokowania widoku pozwala operatorom CloudStudio pracującym w CloudStudio Anywhere na zablokowanie widoku transmisji na lewym lub prawym portu.
​

Ta funkcja jest zalecana WYŁĄCZNIE podczas rzutów karnych i nie jest zalecana podczas normalnego przebiegu gry.


Jak korzystać z funkcji „Zablokuj wyświetlanie”

W CloudStudio Anywhere operator CloudStudio zobaczy następujące menu na odtwarzaczu wideo w trybie produkcji:
​

  1. Wybierz opcje wyświetlania bloku w trybie produkcji

  2. Wybierz lewą (L) lub prawą (R) kamerę, aby przejść do odpowiedniego widoku obiektywu. W ten sposób kamera wyjdzie z trybu AutoFollow i skoncentruje się tylko na odpowiednim obiektywie.


Krok 3: wybierz opcję AutoFollow (A) po ostatniej karze, aby uchwycić świętowanie.


Co widzą widzowie?

Kiedy operator CloudStudio zmienia widok, kamera powoli przesuwa się w kierunku odpowiedniego obiektywu i pozostaje nieruchoma, dopóki nie zostanie przywrócona do widoku AutoFollow na czas uroczystości.
​

Obejrzyj poniższy film, aby zobaczyć, co widzi widz, gdy operator CloudStudio używa funkcji blokady widoku podczas rzutów karnych.


Masz dodatkowe pytania lub problemy z transmisją strumieniową? Skontaktuj się z pomocą techniczną Spiideo!

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?